De 15 største hunde i verden (i 2024)

1. maj 2024

Oversigt: De 15 største hunderacer i verden målt efter gennemsnitlig vægt for en voksen han.

For mange er hunde ikke blot er kæledyr, men også venner, beskyttere og familiemedlemmer, skiller de største hunderacer sig ud med deres majestætiske størrelse, stærke personlighed og utrolige loyalitet.

I denne oversigt gennemgår vi de 15 største hunderacer i verden, deres unikke egenskaber og hvorfor netop de indtager en plads hjertet af hundeentusiaster.

Hunderace Vægt
1 Mastiff 54-104 kilo
2 Boerboel 68-91 kilo
3 Tosa Inu 45-91 kilo
4 Sankt Bernhardshund 54-82 kilo
5 Grand Danois 50-79 kilo
6 Leonberger 41-77 kilo
7 Mastino Napoletano 50-68 kilo
8 Newfoundlænder 45-68 kilo
9 Anatolsk hyrdehund 36-68 kilo
10 Tibetansk mastiff 32-68 kilo
11 Rottweiler 36-61 kilo
12 Bullmastiff 45-59 kilo
13 Sort russisk terrier 36-59 kilo
14 Akita 32-59 kilo
15 Irsk ulvehund 48-54 kilo
Kilde: forbes.com

Mastiff: 54-104 kilo

Mastiffen, som topper listen over verdens største hunderacer, er en race med en lang og stolt historie, der går tilbage til det antikke England. Denne majestætiske race er kendt for sin enorme størrelse, kraftfulde bygning og et venligt, men vagtsomt temperament. Voksne mastiffer kan veje mellem 54 og 104 kg og de kan stå omkring 70 til 91 cm ved skulderen, hvilket gør dem til en af de mest imponerende hunderacer i verden.

Mastiffen har en kort, glat pels, der kommer i farver som broget, abrikos eller stribet, ofte med en sort maske, der tilføjer et markant udtryk til deres allerede imponerende udseende. Trods deres imponerende fysik, er mastiffer kendt for deres rolige og kærlige natur. De er ekstremt loyale overfor deres familie og blide ved børn, hvilket gør dem til fremragende familiehunde, så længe de har nok plads til at trives.

På grund af deres størrelse og beskyttelsesinstinkt, kræver mastiffer fast, konsekvent træning fra en tidlig alder, samt regelmæssig socialisering for at sikre, at de udvikler sig til velafbalancerede og venlige voksne hunde. De er naturligt vagtsomme og kan være reserverede overfor fremmede, hvilket gør dem til effektive vagthunde uden at være unødigt aggressive.

Mastiffer har brug for moderat motion for at opretholde deres sundhed, men på grund af deres størrelse bør anstrengende aktiviteter undgås for at beskytte deres led. De nyder rolige gåture og tid til at lege i et sikkert, indhegnet område.

Som en stor race, kan mastiffer være udsat for visse sundhedsmæssige udfordringer, herunder hoftedysplasi, albuedysplasi og hjerteproblemer. En ansvarlig ejer vil sørge for regelmæssige dyrlægekontroller og opretholde en sund kost for at hjælpe med at forvalte disse risici.

2. Boerboel: 68-91 kilo

Boerboel, der rangerer som nummer to på listen over verdens største hunderacer, er en kraftfuld og robust race, der stammer fra Sydafrika. Denne race blev oprindeligt avlet til at beskytte gårde mod vilde dyr og som en loyal ledsager for familien. Med sin imponerende fysik vejer en voksen boerboel ofte mellem 58 og 91 kg, og står omkring 60 til 70 cm høj ved skulderen.

Boerboel er kendt for sin selvsikkerhed, intelligens og stærke beskyttelsesinstinkt. Racen har en kort, glat pels, der kommer i en række farver, herunder broget, rød, brun, og stribet, ofte med en sort maske på ansigtet. På trods af deres formidable udseende og vagtinstinkt, er boerboels yderst loyal over for deres familie, blide ved børn, og kan være utroligt kærlige og hengivne inden for hjemmet.

Deres størrelse og stærke vilje kræver dog en ejer, der kan tilbyde fast, men kærlig vejledning og træning fra en tidlig alder. De trives med fysisk og mental stimulering og har brug for regelmæssig motion for at holde sig sunde og lykkelige. Det er også afgørende at socialisere dem tidligt med både mennesker og andre dyr for at fremme velafbalanceret adfærd.

Boerboel er en alsidig race, der udviser en imponerende blanding af styrke og smidighed. De er i stand til at udføre en række opgaver, fra at agere som en beskyttende vagthund til at deltage i familieaktiviteter. Deres loyalitet og beskyttelsesinstinkt gør dem til fremragende vagthunde, men det er vigtigt at huske, at deres store størrelse og styrke kræver en ansvarlig og dedikeret ejer.

3. Tosa inu: 45-91 kilo

Tosa inu, også kendt som den japanske kamphund, indtager tredjepladsen på listen over verdens største hunderacer. Denne sjældne og imponerende race er kendt for sin modige og beslutsomme karakter samt dens betydelige størrelse. Tosa inu blev oprindeligt avlet i Tosa (nu kendt som Kochi) i Japan i det 19. århundrede for at deltage i hundekampe, en tradition der krævede en stærk og modig hund. Denne baggrund har formet tosas temperament til at være roligt og tålmodigt, men også utroligt resolut.

Tosa inu hanner kan veje op til 91 kg, og have en højde på omkring 62 til 82 cm ved skulderen. Racen har en kort, glat pels, der kan variere i farver som rød, broget, stribet og sort. På grund af deres styrke og størrelse, kræver tosa inu en erfaren ejer, der kan tilbyde dem fast, men retfærdig træning og håndtering. De er kendt for deres loyalitet overfor deres familie og kan være gode familiehunde, såfremt de er korrekt socialiseret fra en tidlig alder.

På trods af deres historie som hundekampe, er tosa inu normalt rolig og reserveret. De kan være vagtsomme over for fremmede og har en stærk beskyttelsesinstinkt over for deres hjem og familie. Dette gør dem til effektive vagthunde, selvom de sjældent gør uden grund. Tosa inus stille væsen betyder, at de ikke vil forstyrre uden markant anledning, men de vil stå fast og beskytte når det kræves.

Tosa inu har brug for regelmæssig motion for at opretholde en sund vægt og forhindre adfærdsproblemer. De nyder lange gåture og lejlighedsvis løb, men det er vigtigt at huske på, at de på grund af deres størrelse, bør føres i snor i offentligheden og kræver en ejer, der kan håndtere dem med tillid og styrke.

4. Sanktbernhardshund: 54-82 kilo

Sanktbernhardshunden, der er nummer fire på listen over verdens største hunderacer, er en legendarisk race, mest berømt for sin rolle som redningshund i de schweiziske alper. Denne imponerende hund er kendt for sin enorme størrelse, kraftfulde bygning og et venligt, tålmodigt temperament. Hanner kan veje mellem 54 og 82 kg og nå en højde på 70 til 90 cm ved skulderen.

Sanktbernhardshunden har et massivt hoved og et udtryksfuldt ansigt med dybe, venlige øjne. Dens pels kommer i to varianter: kort og langhåret. Begge typer har brug for regelmæssig pleje for at holde pelsen i god stand og minimere fældning. Farvemæssigt er racen typisk hvid med rødbrune pletter og karakteristiske mørke markeringer på ansigtet, der giver dem et unikt og genkendeligt udseende.

Historisk set blev sanktbernhardshunden avlet ved Hospiz Sankt Bernhard-passet, et kloster og herberg for rejsende og pilgrimme, hvor de blev brugt til at søge efter og redde rejsende, der var blevet fanget i sneen og isen. Deres stærke lugtesans, sammen med deres rolige og robuste natur, gjorde dem ideelle til disse redningsmissioner.

Til trods for deres størrelse, er sanktbernhardshunden overraskende blid og har en rolig disposition. De er meget tålmodige og gode med børn, hvilket gør dem til fremragende familiehunde. De kræver dog en del plads på grund af deres store størrelse og trives bedst i hjem med masser af rum at bevæge sig på.

Som en race, der elsker at være en del af familien, bør Sanktbernhardshunden ikke efterlades alene udendørs for længe ad gangen. De har brug for moderat motion for at forblive sunde og glade, men på grund af deres størrelse skal fysisk aktivitet håndteres med forsigtighed for at undgå stress på deres led.

Sundhedsmæssigt kan sanktbernhardshunden være tilbøjelig til visse genetiske lidelser, såsom hoftedysplasi og hjerteproblemer. Potentielle ejere bør være opmærksomme på disse sundhedsrisici og sørge for regelmæssige dyrlægetjek. Med korrekt pleje og opmærksomhed kan sanktbernhardshunden være en kærlig og loyal ledsager i mange år, ofte lever de mellem 8 og 10 år.

5. Grand danois: 50-79 kilo

Grand danois, som indtager femtepladsen på listen over verdens største hunderacer, er virkelig en “blid kæmpe”, kendt for sin enorme størrelse, elegante udseende og venlige temperament. Denne race har en imponerende højde, med hanner, der ofte står 76 cm eller højere ved skulderen, og tæver der ikke er meget mindre. På trods af deres formidable størrelse, er grand danois kendt for sin blide natur, venlighed og kærlighed til familien, hvilket gør dem til fremragende kæledyr i hjemmet.

Grand danois’ oprindelse kan spores tilbage til Tyskland, og ikke Danmark, som navnet fejlagtigt kunne antyde. Racen blev avlet som en jagthund til at jage storvildt som vildsvin, men i dag er de mere værdsatte som loyale og kærlige familiehunde. De har en kort pels, der kommer i en række farver, herunder broget, stribet, sort, blå og harlekin (hvid med sorte pletter).

Til trods for deres størrelse er grand danois ofte rolige og afslappede indendørs, hvilket gør dem velegnede til livet i både hus og lejlighed, så længe de får tilstrækkelig motion for at opretholde et sundt helbred. De er kendt for deres tålmodighed og godmodighed over for børn, hvilket gør dem til en fantastisk tilføjelse til familier.

Grand danois kræver fast, men kærlig træning og konsekvent lederskab for at undgå udvikling af uønsket adfærd, som kan være en udfordring på grund af deres størrelse. De trives på menneskelig interaktion og bør ikke overlades til sig selv i lange perioder.

En vigtig overvejelse for potentielle ejere er racens sundhed. Grand danois kan være udsat for visse genetiske lidelser, herunder hjerteproblemer og hoftedysplasi, og deres store størrelse kan føre til en kortere levetid, typisk omkring 7-10 år. Derfor er det vigtigt at sikre, at de får korrekt ernæring, regelmæssige dyrlægetjek og masser af kærlighed gennem deres liv. Med den rette pleje og opmærksomhed kan grand danois være en kærlig og majestætisk tilføjelse til familien.

6. Leonberger: 41-77 kilo

Leonbergeren, som er placeret som nummer seks på listen over verdens største hunderacer, er en prægtig race, der kombinerer de bedste træk fra sine forfædre, der menes at inkludere newfoundlænderen, sankt bernhardshunden og pyrenéerhunden. Denne imponerende hund blev oprindeligt avlet i den tyske by Leonberg i det 19. århundrede med det formål at skabe en hund, der lignede byens løve våbenskjold. Leonbergeren er kendt for sin majestætiske fremtoning, med en højde der kan nå op til 80 cm ved skulderen for hanner, og en vægt, der kan nå op til 77 kilo.

Med sin luksuriøse dobbeltpels, som kan være gylden, rød, rødbrun, sandfarvet eller en kombination heraf, ofte med en sort “maske” på ansigtet, er leonbergeren både smuk og funktionel. Pelsen kræver regelmæssig pleje for at minimere fældning. Til trods for deres størrelse, er leonbergeren utrolig smidig og bevæger sig med en overraskende nåde.

Leonbergeren har en venlig og mild disposition og er kendt for sin tålmodighed og kærlighed over for børn, hvilket gør dem til fremragende familiehunde. De er intelligente og ivrige efter at behage, hvilket gør træning til en fornøjelig oplevelse for både hund og ejer. Deres venlige natur betyder dog også, at de ikke er særligt velegnede som vagthunde, da de er mere tilbøjelige til at byde fremmede velkommen end at skræmme dem væk.

Til trods for deres blide temperament, kræver leonbergeren fast og konsekvent træning fra en tidlig alder. De trives med opmærksomhed fra deres familie og bør ikke overlades alene i lange perioder, da de kan udvikle adfærdsmæssige problemer. Med passende træning, socialisering og pleje kan leonbergeren blive en kærlig og loyal del af familien.

Leonbergeren nyder fysisk aktivitet og elsker at deltage i udendørs aktiviteter med sin familie, især dem, der involverer vand, da de er fremragende svømmere. Med en ordentlig kost, tilstrækkelig motion og regelmæssig dyrlægepleje kan leonbergeren leve et langt og sundt liv, ofte mellem 8 og 10 år.

7. Mastino napoletano: 50-68 kilo

Mastino napoletano, eller napolitansk mastiff, som indtager syvendepladsen på listen over verdens største hunderacer, er en imponerende hund med dybe rødder i Italien. Kendt for sine karakteristiske folder i huden samt et stort, kraftfuldt hoved, er den napolitanske mastiff en race, der både imponerer og fascinerer. Denne race, der kan spores tilbage til det antikke Rom, hvor den blev brugt som kamp- og vagthund, vejer ofte mellem 50 og 68 kg og kan nå en højde på 60 til 75 cm ved skulderen.

Mastino napoletano har en kort, tæt pels, der oftest ses i nuancer af grå, blå, sort, og broget, med mulige hvide aftegninger på brystet og poterne. Den har en rolig og loyal personlighed, hvilket gør den til en hengiven familiehund, der vil gøre alt for at beskytte sine ejere.

Til trods for dens skræmmende udseende, er den napolitanske mastiff kendt for sin blide og kærlige natur over for familie og venner. Den er dog reserveret overfor fremmede og har et stærkt vagtinstinkt, hvilket kræver tidlig socialisering og træning for at sikre, at den udvikler sig til en velafbalanceret voksen hund. Denne race er ikke for førstegangsejere af hunde, da den kræver en erfaren hånd, der kan guide og opdrage den med en blanding af fasthed og kærlighed.

Mastino napoletano kræver regelmæssig pleje for at holde huden sund og fri for infektioner, der kan opstå i hudfolderne. Den har også brug for moderat motion for at opretholde sit helbred, men på grund af dens størrelse og fysiske sammensætning, bør anstrengende aktivitet undgås, især i varmt vejr.

Den napolitanske mastiff er en loyal og kærlig ledsager, der kræver og giver meget kærlighed. Dens dybe hengivenhed over for sin familie gør den til en unik og mindeværdig race for dem, der har den fornødne erfaring til at håndtere en så gigantisk hund.

8. Newfoundlænder: 45-68 kilo

Newfoundlænderen, der indtager ottendepladsen på listen over verdens største hunderacer, er en kæmpe hund, kendt for sin venlige natur og imponerende svømmeevner. Denne race stammer fra Newfoundland i Canada, hvor den blev brugt af fiskere til at hale net ind, redde mennesker fra drukneulykker og bære tunge laster.

Den har en tæt, vandafvisende dobbeltpels, som kan være sort, brun, grå eller hvid og sort (kendt som “Landseer” efter den berømte maler, der ofte afbildede hunde med denne farvemarkering). Denne tykke pels hjælper med at isolere hunden mod kolde vandtemperaturer, hvilket er essentielt for en race, der trives i vandet.

Til trods for sin imponerende størrelse, er newfoundlænderen ekstremt blid og venlig. Den er kendt for sin tålmodighed og blide opførsel over for børn, hvilket gør den til en fremragende familiehund. Denne race har et roligt temperament og viser ofte en næsten menneskelig forståelse, når det kommer til at trøste og være der for sine familiemedlemmer.

Newfoundlænderen kræver regelmæssig pleje for at holde sin pels fri for knuder og for at minimere fældning. Selvom den er mild og afslappet indendørs, har den stadig brug for regelmæssig motion for at opretholde et sundt helbred. De elsker at svømme, hvilket er en fremragende måde at give den fysisk og mental stimulering på.

Med korrekt træning og socialisering bliver newfoundlænderen en loyal og hengiven følgesvend, der kan bringe meget glæde til et hjem. Dens naturlige beskytterinstinkt gør den også til en effektiv, men ikke aggressiv vagthund. Med en levetid på omkring 8 til 10 år er en newfoundlænder ikke blot et kæledyr, men et fuldgyldigt familiemedlem, der giver kærlighed og glæde gennem sin levetid.

9. Anatolsk hyrdehund: 36-68 kilo

Den anatolske hyrdehund, der er placeret som nummer 9 på listen over verdens største hunderacer, er en stolt og ædel race med dybe rødder i Tyrkiet, hvor den historisk har været anvendt til at beskytte får og geder mod store rovdyr såsom ulve og bjørne. Denne imponerende race kombinerer styrke og udholdenhed med en intens loyalitet over for sin flok – både dyr og mennesker. Den anatolske hyrdehund har en robust og muskuløs krop, der understøtter dens arbejde som beskytter, med hanner, der kan veje op til 68 kg og kan nå en højde på 74 til 81 cm ved skulderen.

Den anatolske hyrdehunds korte til mellemlange pels kan variere i farver, men de mest almindelige er hvid, creme, broget, og stribet, ofte med en sort maske, der dækker ansigtet. Dens pels er funktionel, idet den giver beskyttelse mod både varme sommerdage og kolde nætter, hvilket er essentielt for en hund, der traditionelt har tilbragt meget tid udendørs under alle vejrforhold.

Kendt for sin intelligens og selvstændighed, kræver den anatolske hyrdehund en erfaren ejer, der kan tilbyde fast, men kærlig vejledning og træning. Denne race har et naturligt vagtinstinkt og kan være reserveret overfor fremmede, hvilket gør tidlig socialisering afgørende for at udvikle en velafbalanceret hund. Til trods for sin størrelse og styrke, har den anatolske hyrdehund en rolig og eftertænksom natur og kan være særdeles kærlig og beskyttende overfor sin familie.

Anatolske hyrdehunde trives i miljøer, hvor de kan udfolde sig fysisk og mentalt, og de er ikke velegnede til livet i en lejlighed eller for ejere, der ikke kan imødekomme deres behov for motion og stimulering. Med korrekt pleje og opmærksomhed kan denne race være en loyal og kærlig ledsager, der bringer en følelse af sikkerhed og glæde til sit hjem.

10. Tibetansk mastiff: 32-68 kilo

Den tibetanske mastiff, som indtager 10. pladsen på listen over verdens største hunderacer, er en majestætisk og imponerende hund med en ældgammel historie, der strækker sig tilbage til de tidlige civilisationer i Tibet, Kina, Nepal og Indien. Denne race var oprindeligt avlet til at beskytte får mod rovdyr som ulve og leoparder, samt til at vogte klostre og hjem i det hårde, tibetanske højland. Den tibetanske mastiff er kendt for sin enorme størrelse, kraftfulde bygning, og dens tykke, luksuriøse pels, som kan komme i farver som sort, brun og blå.

Med en højde der kan nå op til 76 cm ved skulderen, og en vægt på op til 68 kg, udstråler tibetanske mastiffer en aura af styrke og værdighed. Deres imponerende dobbeltpels kræver regelmæssig pleje, især under fældeperioder, for at holde dem velplejede og sunde.

Tibetanske mastiffer har et naturlig vagtinstinkt og er ekstremt territoriale, hvilket gør dem til fremragende vogtere for deres hjem og familier. De er uafhængige, intelligente og kan være reserverede overfor fremmede, hvilket understreger behovet for tidlig socialisering og fast, men retfærdig træning. Trods deres agtpågivende natur er de kærlige og hengivne over for deres familie, skønt de kræver en ejer, der forstår og respekterer deres behov for uafhængighed.

Den tibetanske mastiff er bedst egnet til et hjem med masser af plads, hvor den kan bevæge sig frit. Denne race er ikke en hund for en førstegangs hundeejer, da den kræver en erfaren hånd, der kan guide og træne den med tålmodighed og forståelse. De trives i et køligere klima på grund af deres tykke pels.

Tibetanske mastiffer er kendt for deres lange levetid i forhold til andre store racer, ofte lever de 10 til 12 år. Korrekt pleje, ernæring og regelmæssige dyrlægebesøg kan hjælpe med at sikre, at disse noble hunde lever fulde og sunde liv som loyale ledsagere og beskyttere.

11. Rottweiler: 36-61 kilo

Rottweileren, som er nummer 11 på listen over verdens største hunderacer, er kendt for sin kraftfulde fysik, intelligens og loyale natur. Denne race har en lang historie, der går tilbage til det romerske imperium, hvor den blev brugt som hyrde- og vagthund. Med sin imponerende styrke og mod blev rottweileren også anvendt til at trække slagtervogne og som politihund. Dette historiske arbejde har givet racen en dyb følelse af beskyttelse over for deres familier og ejendomme, hvilket gør dem til fremragende vagthunde den dag i dag.

Rottweilere er store, robuste hunde med en kraftig bygning. Hanner kan veje mellem 36 til 61 kg og nå en højde på 61 til 69 cm ved skulderen, mens tæver er en smule mindre. De har en kort, sort pels med karakteristiske rustrøde aftegninger på kinderne, over øjnene, på brystet og benene, som tilføjer til deres markante udseende.

Til trods for deres stærke og nogle gange skræmmende fremtoning, er rottweilere kærlige og hengivne over for deres familier. De er intelligente og lærenemme, hvilket gør dem til en fryd at træne, men de kræver en ejer, der kan udvise naturlig autoritet og sørge for konsekvent, positiv forstærkning. Rottweileren trives bedst i et aktivt hjem, hvor den kan deltage i familieaktiviteter og få regelmæssig motion for at opretholde sin fysiske og mentale sundhed.

Racen har et stærkt behov for socialisering fra en ung alder for at udvikle et velafbalanceret temperament. Med den rette træning og socialisering er rottweilere kendt for deres gode opførsel omkring børn og andre husdyr. De besidder en naturlig beskytterinstinkt, som, når den er rigtigt guidet, gør dem til pålidelige og hengivne ledsagere.

Rottweileren kræver opmærksom pleje, især med hensyn til kost og motion, for at forebygge sundhedsproblemer som hoftedysplasi og overvægt. Med ordentlig pleje og kærlighed kan en rottweiler være en værdifuld og elsket del af familien i mange år.

12. Bullmastiff: 45-59 kilo

Bullmastiffen, placeret som nummer 12 på listen over verdens største hunderacer, er en imponerende blanding af muskler og styrke, kombineret med en rolig og loyal personlighed. Denne race blev oprindeligt avlet i England i det 19. århundrede som en vagthund for at spore og immobilisere krybskytter uden at skade dem. Deres intelligens, mod og fysiske styrke gjorde dem hurtigt til en værdsat race for både beskyttelsesarbejde og som familieledsager.

Bullmastiffer er kraftfulde hunde, med hanner, der typisk vejer mellem 45 og 59 kg, og tæver der vejer lidt mindre. De kan nå en skulderhøjde på mellem 61 og 68 cm. Deres kortlagte pels, som kan være i farverne broget, rød eller stribet, er let at vedligeholde og bidrager til deres imponerende udseende.

Til trods for deres størrelse og vagthunds baggrund, er bullmastiffer kendt for deres rolige og kærlige natur, især over for familiemedlemmer. De er yderst loyale og har en stærk beskyttelsestrang over for deres hjem og deres ejere. Denne race kræver fast, men kærlig træning og socialisering fra en tidlig alder for at sikre, at de udvikler sig til velafbalancerede voksne. Med den rette vejledning kan de være gode mod børn og andre husdyr.

Bullmastiffer er relativt lavenergiske indendørs, men de nyder gode gåture og lejlighedsvis leg i det fri. Det er dog ikke racen for lange løbeture eller ekstreme fysiske aktiviteter, delvis på grund af deres størrelse og bygning, som kan gøre dem udsatte for overophedning og ledproblemer.

Som familiehunde er bullmastiffer exceptionelt hengivne og kan være overraskende følsomme over for deres ejeres humør og følelser. Deres imponerende størrelse og dybe gøen vil sandsynligvis afskrække uønskede gæster, men det er deres store hjerte og tålmodighed, der gør dem til en elsket tilføjelse til mange hjem. Med korrekt pleje og opmærksomhed kan bullmastiffer leve lykkelige og sunde liv op til omkring 8-10 år.

13. Sort russisk terrier: 36-59 kilo

Den sorte russiske terrier, der indtager 13. pladsen på listen over verdens største hunderacer, er en imponerende og robust race, der blev avlet i Rusland efter 2. verdenskrig med det formål at tjene i militæret. Denne race kombinerer styrke og smidighed med en loyal og beskyttende natur, hvilket gør den til en fremragende vagthund og familieledsager. Sorte russiske terrierer kan nå en skulderhøjde på op til 72 cm og veje mellem 36 til 59 kg, hvilket afspejler deres kraftfulde bygning.

Med en tyk, grov dobbeltpels, der kræver regelmæssig pleje for at holde den i god stand, er den sorte russiske terrier bedst kendt for sin imposante sorte farve, skønt nogle kan have små hvide eller grå markeringer. Deres pels er særligt designet til at beskytte dem mod det barske russiske klima, hvilket gør dem velegnede til mange forskellige leveforhold, så længe de får tilstrækkelig motion.

Denne race er kendt for sin intelligens og alsidighed, idet den udmærker sig i en række discipliner, herunder lydighed, sporarbejde og agility. Sorte russiske terrierer kræver en ejer, der kan levere fast og konsekvent træning, samt tilstrækkelig mental og fysisk stimulering, for at undgå problematisk adfærd. De trives i et aktivt hjem, hvor de kan være en integreret del af familielivet.

Til trods for deres størrelse og styrke, har sorte russiske terrierer en kærlig side, specielt over for deres familie. De er kendt for at være tålmodige og venlige over for børn, hvilket gør dem til en fremragende tilføjelse til familien for de rette ejere. Med korrekt træning og socialisering kan den sorte russiske terrier blive en loyal og beskyttende ledsager, der bringer glæde og sikkerhed til sit hjem.

14. Akita: 32-59 kilo

Akitaen, som indtager 14. pladsen på listen over verdens største hunderacer, er en stolt race med rødder dybt forankret i den japanske kultur. Anerkendt for sin værdighed, mod og loyalitet, er akita en kraftfuld og velbygget hund, der udstråler en rolig, men opmærksom tilstedeværelse. Den har en stærk og muskuløs krop, der understøtter dens oprindelige rolle som en dygtig jæger og beskytter. Akitaer har en imponerende dobbelt pels, der beskytter dem mod de barske vejrforhold, som de oprindeligt blev avlet til at arbejde under i Japan. Pelsen kan variere i farver, inklusive hvid, rød og stribet, hvilket bidrager til deres markante udseende.

Akitaer står typisk mellem 61 til 71 cm i skulderhøjde og kan veje mellem 32 til 59 kg, hvilket placerer dem solidt inden for de store hunderacer. Selvom de kan være reserverede overfor fremmede, er de kendt for deres dybe hengivenhed over for deres familie, hvilket gør dem til fremragende familiehunde for dem, der kan møde deres behov for træning og socialisering. De kræver en ejer, der forstår at opretholde en fast, men retfærdig ledelse, for at sikre, at akitaen udvikler sig til at være velafbalanceret og velopdragen.

Til trods for deres uafhængige natur, trives akitaer med menneskelig interaktion og bør ikke overlades til sig selv i lange perioder. Deres stærke vilje og intelligens gør dem til en race, der nyder mentale udfordringer samt fysisk motion. Med korrekt pleje og træning kan akitaer blive kærlige og loyale ledsagere, der bringer stor glæde og beskyttelse til deres hjem.

15. Irsk ulvehund: 48-54 kilo

Den irske ulvehund, som er placeret som nummer 15 på listen over verdens største hunderacer, er en race fyldt med historie. Den er kendt for sin imponerende størrelse og sin venlige, blide natur. Den irske ulvehund kan nå op på en højde af 81 cm eller mere ved skulderen og vejer typisk mellem 48 og 54 kg.

Denne race har en lang og fascinerende historie, der strækker sig tilbage til antikkens Irland, hvor den blev brugt til jagt på storvildt, herunder ulve og irske elge. Med sin store størrelse og kraft, kombineret med en utrolig hastighed og smidighed, var den irske ulvehund en værdifuld jæger. I dag er racen mere følgesvend end en arbejdshund, kendt for sin rolige, venlige adfærd og sin loyalitet over for sin familie.

Den irske ulvehunds lange, grove pels kan komme i en række farver, herunder grå, stribet, rød, sort, hvid og broget. Denne race kræver regelmæssig pleje for at holde pelsen sund og for at minimere fældning. På trods af deres imponerende størrelse, er irske ulvehunde kendt for at være rolige og blide indendørs, hvilket gør dem velegnede til familiehunde, så længe de har nok plads.

Den irske ulvehund har et venligt og udadvendt temperament, hvilket gør den god med børn og andre dyr. Dog er det vigtigt at træne og socialisere dem korrekt fra en tidlig alder. De trives med kærlighed og opmærksomhed fra deres ejere og nyder at være en integreret del af familien.

Selvom den irske ulvehund har mange beundringsværdige kvaliteter, er den også kendt for at have en relativt kort levetid på omkring 6 til 8 år. Potentielle ejere bør være opmærksomme på racens sundhedsmæssige udfordringer, herunder hjerteproblemer og knoglesygdomme, som kræver opmærksomhed og pleje for at sikre et sundt og lykkeligt liv. Med den rette pleje og kærlighed kan den irske ulvehund være en loyal og kærlig ledsager, der bringer glæde og storhed til ethvert hjem.