Hvalpeguide: Sådan byder du din firbenede ven velkommen

28. februar 2024

Skal du inden længe hente din nye hundehvalp, som du nærmest ikke kan vente med at få?

Sådan har de fleste kommende hundeejere det, men inden da er det godt at være forbedret. Du kan derfor her få en række gode tips, da det ofte er en større opgave end lige antaget.

Forberedelse til hjemkomsten og dens base

Inden din hvalp træder ind i dit hjem, er det essentielt at have en del klar til dens ankomst. Du kan tage ude i en dyrebutik eller kigge online, hvor du kan finde et bredt udvalg af foder til hvalpe, hundekurve og meget andet. Det er en fordel med hvalpefoder, da dette indeholder mere nærring, som er vigtig i perioden, hvor din hund vokser mest.

Netop hundekurve fås i mange størrelser og design, alt efter din hunds race. Derudover vælger mange at købe en madskål og lidt forskelligt hundelejetøj, så den har noget at lege med. Et praktisk råd er at få sat hegn op i din have, så den ikke kan slippe ud. Alt dette udgør en vigtig del af din hvalps første indtryk af sit nye hjem hos dig.

Hundetræning og opdragelse

Et god tip er at starte på træning og socialisering tidligt. Du kan allerede fra starten af sige de grundlæggende kommandoer som “sit” og “kom her”, selvom hunden ikke vil høre efter det første stykke tid. På den måde kan den hurtigere lære. Netop klare grænser og konsekvent opdragelse er vigtigt, så det er en god idé at belønne god opførsel, men korriger også dårlig opførsel på en kærlig og bestemt måde. Mange vælger at starte til hundetræning hos en hundetræner, hvilket du også kan overveje.

Aktivitet og socialisering

Hvalpe har brug for masser af motion og stimulering for at trives. Det er derfor vigtigt, at du husker gåture, at lege og træne med din hund, hvilket bør være en integreret del af dagligdagen for at holde din hvalp aktiv og glad. Det er også vigtigt, at hunden møder andre hunde, så den både kan lege og ikke bliver bange for andre hunde fremadrettet.

Få et godt bånd til din hund

At bringe en hvalp hjem er en stor forpligtelse, men også utrolig givende. Ved at investere din tid, kærlighed og engagement i din nye hund vil du ikke blot forme en lykkelig hvalp, men også opbygge et varigt og dyrebart bånd mellem jer.