Top 9: De mest populære hundenavne

11. august 2023

Det siges at hunden er menneskets bedste ven og hundeelskere vil mene, at deres hund har en helt særlig personlighed. Læg dertil at vi navngiver vores hunde, hvilket giver dem endnu mere personlighed.

Glemt at om Fido og King – nu skal din hund have helt andre navne. Men hvilke hunde navne vil egentlig være de mest populære og hvor stammer navnene fra? Det giver vi svaret på her.

Måske du endda kan finde hjælp til at navngive din hund og kende meningen og historien bag navnet. Herunder finder du top 9 over hundenavne i Danmark (kilde: hunderegister.dk) og deres betydning.

1. Bella

Bella er af latinsk oprindelse og benyttes i dag i det daglige italienske sprog. Bella er på italiensk den feminine udgave af ordet (‘Bello’ er den maskuline) og betyder ganske enkelt smuk. Bella er det mest populære hundenavn i Danmark, måske især fordi det har denne “smukke” klang over sig, som hundeejere naturligvis gerne ser i deres hund.

2. Molly

Molly er oprindeligt et engelsk pigenavn, som kommer af Maria. Maria betyder ‘den elskede’ og leder uundgåeligt tankerne tilbage til Jomfru Maria. Trods den engelske klang er navnet Molly, også blevet populært til børn i Danmark de seneste år.

3. Luna

Luna er ligesom Bella af latinsk oprindelse og betyder måne, benyttes i dag i det italienske sprog. “La luna” er på italiensk månen, som vi kender den. Af kendte figurer kan nævnes pigen Luna fra den danske børne-tv-serie Bamses Billedbog, som måske har afledt at mange ynder at kalde deres hund for Luna.

4. Mille

Mille har indtil fornyligt været et kælenavn til piger i Danmark, givet til piger som til fornavn hed Camille, Camilla og Emilie. Senere er navnet blevet et officielt fornavn. Navnet kommer fra det antikke romerske familienavn Æmilius, som betyder venlig, rival eller ivrig. I 2009 udkom en dansk tv-serie med pigen Mille som hovedperson, hvilket kan have været med til at gøre navnet ekstra populært.

5. Charlie

Charlie er et maskulint fransk og engelsk kælenavn, som stammer fra Charles. Charlie betyder ‘fri mand’. En af de mest kendte berømtheder med navnet var Charlie Chaplin, derudover kan nævnes Charles Darwin og Charles Dickens som andre kendte med navnet.

6. Balder

Navnet Balder er maskulint og stammer fra den nordisk mytologi, hvor Balder var søn af gudernes konge Odin og retfærdighedens gud. Balder betyder stærk, modig og tapper. Varianter af navnet er Baldr og Baldur, mens Balder er den islandske version af navnet.

7. Max

Navnet Max stammer fra det tyske navn Maximilian, som er en version af det latinske ord Maximus, som betyder ‘den største’. I 2000 udkom filmen Gladiator med Russell Crowe i hovedrollen som gladiatoren Maximus, tidligere romersk general. Maximus helterolle i filmen kan have haft betydning for navnet efterfølgende popularitet.

8. Buster

Buster er et maskulint navn af engelsk oprindelse, ‘To bust’ betyder på engelsk ‘at sprænge’ eller ‘at ødelægge’. I 1984 udkom den danske film “Busters verden”, med drengen Buster Larsen i den meget populære hovedrolle. Efterfølgende nød navnet stor popularitet som drengenavn, og altså også nu som hundenavn.

9. Coco

Coco er et feminint navn som stammer fra spansk og betyder kokosnød eller blot kokos. Navnet blev især berømt med den franske designer Coco Chanel (død i 1971) som revolutionerede kvindemoden, og som i dag er verdensberømt blandet andet for sine parfumer.

Forhåbentligt har listen givet inspiration til din næste hunds navn og klædt dig på med lidt historie om navnet, så du bedre kan vælge. Når navnet er på plads og det er tid til at lufte din hund, anbefaler vi at du besøger hundeskove.dk, samt henter deres app så du kan lufte din hund de bedste steder i dit nærområde.