Få styr på fodringen af din hest

30. juni 2023

Det kan virke super idyllisk at have sin egen stald med heste. Hvis du er passioneret rytter og altid gerne selv har villet holde heste, så kan det virke lige for, hvis du flytter på landet og får muligheden.

Men før de første heste kan rykke ind, så er det lige med at få styr på deres omgivelser. Er der styr på deres fold, hvor de forhåbentlig skal opholde sig en stor del af tiden. Har de vand og skygge og vokser der planter i folden, som kan være giftige for hest og som derfor skal fjernes.

Det er også værd at få styr på, hvilken type græs der vokser, hvor de skal gå i forhold til hvor meget næring de kan få. Du vil altid fodre dine heste med andet end det græs de selv kan finde på marken. Men det kan være en god idé at vide, hvilke græssorter der vokser.

Foderblandinger til heste

Heldigvis er der god hjælp at få, når det kommer til foderblandinger til heste. Du kan både få hjælp af din dyrelæge, men der er også mulighed for at få hjælp, der hvor du køber dit dyrefoder.

Din forhandler skal gerne have styr på de forskellige foderblandinger og deres energiindhold, så de kan hjælpe dig med at vælge den rigtige i forhold til det arbejde, din hest skal lave. Hestefoder består for det meste af en blanding af forskellige kornsorter som f.eks. havre. Men der kan også indgå frø og andre plantedele.

Du kan også tilsætte olier og andet som mask til hestens foder samt vigtige vitaminer og mineraler. Ligesom os mennesker så har hesten brug for vitaminer og mineraler som tilskud til foderet, hvis det ikke er alsidigt nok. Du kan også bruge forskellige tilskud til f.eks. at forbedre pelsen.