En begejstret Fødevareminister Rasmus Prehn besøgte Dyreværnet

28. september 2022

Tirsdag eftermiddag fik fødevareminister Rasmus Prehn (S) en rundvisning på internatet i Rødovre.

Tirsdag eftermiddag var Fødevareministeren Rasmus Prehn (S) på besøg hos Dyreværnet, hvor der blev tid til at tale om Dyreværnets forslag til lovgivning, der vil øge dyrevelfærd for katte og hunde.

”Hvor gør I og de frivillige et fantastisk arbejde – det er jeg meget imponeret over! ”var Rasmus Prehns umiddelbare reaktion.

Rasmus Prehn fik også en rundvisning på internatet i Rødovre og mødte blandt andre Amigo og Ollie, der kommer fra en grum misrøgtssag, og som nu skal ud og mærke det gode hundeliv.

”Det er altid dejligt når politikere interesserer sig for vores arbejde. Vores vigtigste mission er bedre dyrevelfærd, og derfor var vi utrolig glade for at få mulighed for at sætte Rasmus Prehn ind i de problematikker, vi møder i vores arbejde i hverdagen” udtaler Henrik Knaack direktør for Dyreværnet.

Rasmus Prehn skriver på din Facebook: ”Jeg har netop haft et opløftende besøg hos Dyreværnet, som arbejder for at alle kæledyr i Danmark skal have et godt hjem. Jeg tager herfra opløftet af de flotte arbejde, men også vred og provokeret over de vilkår dyr udsættes for, og som jeg hørte Dyreværnet fortælle om. Fantastisk flot og imponerende indsats. Ikke mindst med de imponerende mange frivillige, der eksempelvis går tur med hundene.

Dyreværnet kommer også ofte med gode input – bl.a. i forhold til hunde.

Jeg har tidligere sagt, at vi skal stoppe de uhyggelige hvalpefabrikker.

Vi har set, hvordan danske familier bliver snydt og bedraget af bagmænd, der driver hvalpefabrikker og tjener penge på plagede og syge hunde. Det er modbydeligt og dybt hjerteskærende. Derfor arbejder vi aktivt for at få fastsat fælles EU-regler for hold og opdræt af hunde. For vi skal stoppet den usympatiske hvalpehandel i hele EU. Jeg kæmper for bedre dyrevelfærd! ”

”Det har været nogen interessante problematikker, som jeg vil tage med mig videre, særligt med bekymringerne i forhold til de meget store kattehold, som Dyreværnet ser ugentligt i deres arbejde. ” slutter Rasmus Prehn.