Kendte støtter dyrene med donationer

9. juni 2021

Flere kendisser har gjort sig fortjent til at blive hyldet som årets dyreven. I hvert fald er der rigtig mange kendisser, der den seneste tid har doneret betydelige beløb til gode formål og projekter centreret om dyr og dyrevelfærd.

Nedenfor fremhæver vi nogle af de store dyrehelte og flotte donationer fra kendisser. På den måde ønsker vi at takke nogle af de kendisser, der sætter dyrene forrest.

Skuespiller beskytter truede dyrearter

Leonardo DiCaprio er den amerikanske skuespiller, som i årevis har tryllebundet publikum med den ene god film efter den anden. ‘The Revenant’, ‘The Wolf of Wall Street’ og ‘Titanic’ er blot nogle af de mange hyldede film, skuespilleren har medvirket i. Også uden for filmbranchen gør Leonardo DiCaprio det suverænt. Her tager han blandt andet kærlig hånd om naturen og dyrene via en række donationer og projekter.

En af hans seneste betydningsfulde donationer er et beløb på intet mindre end 260 millioner kroner. Dette beløb går til et naturfredningsprojekt på Galapagos-øerne i Ecuador. Re:wild er navnet på projektet, som har til formål at redde truede dyrearter og planter på Galapagos-øerne. Heriblandt er det den lyserøde leguan samt en speciel spottedrossel, der ønskes reddet og bevaret.

Racerkører slukker ildebrande

Den britiske racerkører Lewis Hamilton har længe været hyldet i Formel 1. Her har han vundet utallige løb, og meget tyder på, at han snart kan hive endnu en sejr i hus. I hvert fald placerer betting tips med odds på 1.72 for tiden racerkøreren på en førsteplads i Formel 1-løbene. Der er altså gode grunde til at hylde Lewis Hamilton – og det gælder faktisk både på og uden for racerbanen.

Da Australien oplevede faretruende skovbrande i 2020, trådte Lewis Hamilton blandt andet til for at hjælpe. Her donerede han 500.000 USD, som gik til at redde de mange vilde dyr, der var ofre for skovbrandene samt slukke brandene. I forbindelse med donationen gav racerkøreren udtryk for sin store kærlighed for dyr. Der skal altså ikke være tvivl, om at vi her har at gøre med en kendis, som bakker fuldt ud op om dyrene og beskytter dem på heroisk vis.

Sangerinde passer godt på husdyrene

Amerikanske Ariana Grande har længe imponeret med sin flotte stemme og fængende hits. Her har vi med årene sunget med på nogle af hendes bedste hits som inkluderer sange som ‘‘Bang Bang’, ‘Love Me Harder’ og ‘Break Free’. Det er dog flere grunde til at hylde sangtalentet, og de grunde rækker ud over musikken. Senest har sangerinden åbnet et redningscenter for dyr i Los Angeles i USA. Det initiativ blev ført ud i livet, efter at sangerinden selv adopterede hele ti hunde. Orange Twin Rescue er navnet på organisationen og redningscentret i Los Angeles, som har til formål at hjælpe hunde og katte til et godt hjem. Ariana Grande går altså forrest, når det kommer til at beskytte husdyrene og give dem et bedre liv – og det gør hun både i form af hendes projekt og egne adoptioner.

Hvor Leonardo DiCaprio tager sig af truede dyrearter, beskytter Lewis Hamilton dyr mod katastrofer. Imens tager Ariana Grande sig af husdyrene. Formål og sigte varierer således, når vi ser på, hvordan de kendte vælger at distribuere deres ressourcer og donationer. Ikke desto mindre er det dyrene, der er i fokus, og for det fortjener kendisserne at blive hyldet som årets dyreven.