Hundefoder for hunde med allergi

19. januar 2021

En af de helt store udfordringer ved at have hund, kan være at finde det optimale foder. Mens nogle har svært ved at finde foder med de rigtige næringsstoffer, har andre svært ved at finde foder der går uden om allergigener.

Flere hunde lider af allergi når det kommer til indhold af korn eller foderets proteinkilder, hvorfor du skal være særligt opmærksom på, at det allergivenlige foder du vælger til din hund, stadig har de rigtige næringsstoffer.

Sådan viser foderallergi sig hos hunde

Når du har mistanke om foderallergi hos din hund, skal du være særligt opmærksom på om der optræder kløe og rødme på specifikke områder. Det kan f.eks. være ved poterne, halen, armhulerne, og ved lysken. Derudover kan der forekomme gener omkring ører, øjne, og næse (kilde: Netdyredoktor)

På disse områder kan du se huden forandre sig, med en ændring i farven, ved skæl, og ved betændelsesknopper. En indikator for at det er allergi vi har med at gøre er, at kløen ikke er bestemt af årstiden.

Gå til din dyrlæge for at få stillet diagnosen

Når du har mistanke om at din hund har foderallergi, skal du finde ud af hvad der helt præcist er årsagen. Dette kan en dyrlæge hjælpe dig med, hvor der først indledes en behandling, der tager sig af generne med rødme og kløe.
Dernæst indledes en proces, hvor din hund får bestemte typer af foder, med det formål af identificere hvad det er, der fremkalder den allergiske reaktion.

På den måde kan du finde ud af hvad du skal undgå, når du skal på jagt efter det helt rigtige foder. Den næste udfordring kan dog være at finde en erstatning, der tager højde for din hunds behov, hvilket kan være individuelt, når det kommer til størrelse og aktivitetsniveau.

Find den rigtige løsning til din hund

For at finde den helt rigtige løsning til din hund, skal du tage højde for hvad din hund ikke kan tåle, og dernæst hvordan du opnår den helt rigtige næring uden denne/disse ingrediens(er).

Her kan du med fordel lede efter foder, hvor der ikke er noget kornindhold, eller hvor proteinkilden er ændret. Kylling kan f.eks. erstattes af enten kalkun, lam, eller fisk, hvor du stadig får sunde proteiner, men fra en anden kilde. Hvis du er i tvivl, kan du læse denne test af hundefoder hos Doc24.dk.

Fordelen ved kornfrit foder
Fordelen ved kornfrit foder er, at din hund vil opnå en reducering af fødevareallergi. Dette skyldes, at korn er en ingrediens, hvor flere hunde oplever intolerance. Samtidig kan din hund opleve mindre og sundere afføring, da korn kan være en udfordring for din hunds fordøjelse.

Fordelen ved andre typer protein
Fordelen ved andre typer af protein, kan være at smagen ændrer sig, og at du dermed får foder, hvor du ud over at løse problemet med allergi, også kan løse problemer ved en kræsen hund.

Næringsmæssigt kan du ved foder der indeholder fisk, få et sundt indhold af omega 3 og 6 fedtsyrer. Dette er godt for din hunds pels, og i forhold til at smøre din hunds led, hvilket er med til at holde din hund sund og rask.