Tips til god opdragelse af en Border Collie

30. december 2020

Hvis du ejer en Border Collie har du uden tvivl allerede forelsket dig i den. Hvis du køber en Border Collie kommer du helt sikkert til at forelske dig i den.

Border Collies er en meget populær hunderace, om er sprængfyldt med kærlighed og god energi. En Border Collie er en fantastisk familiehund, som er meget loyal over for sine ejere og elsker at lege og bruge alt sin energi på udfordringer. Border Collies er store og stærke hunde, som oprindeligt blev avlet til rollen som fårehyrdehunde.

Et imponerende fakta omkring Border Collies er at de anses for at være de mest intelligente hunde i verdenen. Eftersom Border Collies er store hunde der er fyldt med en masse energi, er det selvfølgelig vigtigt, at man opdrager sin Border Collie ordenligt. Både for at man har styr på hunden når man er ude blandt andre mennesker, men også fordi

Border Collies faktisk godt kan lide at blive opdraget og lære nye ting.

I denne artikel vil vi gå gennem nogle gode tips til god opdragelse af en Border Collie, samt hvorfor det er vigtigt at opdrage den.

Tips til god opdragelse af en Border Collie

Først og fremmest er god hundetræning en vigtig del af at opdrage en Border Collie på god vis. Hvis ikke en Border Collie får mulighed for at brænde alt sine energi af og bruge sin intelligens kan det blive næsten umuligt at opdrage den på god vis. Selv hvis den er opdraget kan dette overskud af ubrugt energi resultere i at det ikke hjælper alligevel.

Vi anbefaler derfor uden tvivl, at du sørger for at lave hundetræning med din, Border Collie. Det kan du enten gøre ved selv at opstille mentale og fysiske opgaver som hunden skal gennemføre eller ved at tage den med til professionel hundetræning. Begge er gode på hver sin måde, det handler bare om hvad du foretrækker. Hvis du er helt ny hundeejer, er det nok en god ide at tage den med til hundetræningstimer, men hvis du er erfaren, kan du også sagtens selv klare dette.

Når det kommer til selve opdragelsen, er det vigtigste, som med så mange andre hunde, at Border Collien bliver socialiseret allerede lige fra det øjeblik du får den. Border Collie hunde er ikke kendt for at snappe af fremmede og være sky, men derfor er det stadig meget vigtigt, at du lærer den fra start af socialiserer sig med andre mennesker, så den bliver god til at være åben over for gæster og fremmede på gaden.

Border Collies kan også helt naturligt have et instinkt, som får den til at løbe væk, hvis den ikke har fået brugt nok energi. Det er her også vigtigt, at du opdrager den til at reagere anderledes, hvis den har meget energi tilovers.

Her var en masse overordnede gode tips til opdragelse af en Border Collie. Vi håber, at det var noget information i denne artikel, som du fandt brugbart.