Hvordan bliver man en rigtig dyreven?

8. december 2020

Ordet ‘dyreven’ har mange betydninger, alt efter hvor man befinder sig i relation til dyr.

En dyreven på en landbrugsejendom med 300 køer vil ofte opfatte sig selv anderledes end en dyreven inde i byen, hvis husdyrhold måske begrænser sig til en indekat, en lille hund eller en kanin. Folk med rideheste som hobby har også et andet forhold til dyrene end en studerende i byen. Vi tillægger begrebet dyreven det indhold, der passer til vores situation, hvis man kan sige det lidt forenklet på denne måde.

Er man landmand, er gårdens husdyr produktionsdyr, som indgår i bedriftens produktion af varer, som landmanden lever af at sælge. Derfor er der sjældent plads til den store sentimentalitet omkring dyrene. De skal have det godt, men de er ikke kæledyr, sådan som vi andre ofte vil opfatte vores dyr.

Masser af gode produkter til dyr

Hvis man har et kæledyr eller måske en hest, som man kan ride på, har man ofte et meget tæt forhold til dyret. En hund er ofte et fuldgyldigt medlem af familien, den bor hos, og vi vil det bedste for vores dyr.

En måde, man kan være en sand dyreven på, er at sørge for, at dyrene får det rigtige foder, så de bevarer deres gode helbred. Ud over kontakt, aktivering og venlige ord betyder dyrets ernæring meget for, hvordan det trives.

Zooplus finder man mange gode tilbud på foder og andre fornødenheder til dyrene, så der er mange gode muligheder for at vise sig som en sand dyreven.

Er man mere til det vilde dyreliv, så kan man blandt andet på Vivara Naturprodukter finde fuglefoder af bedste kvalitet, så man kan fodre havens fugle og være med til at bringe dem sikker gennem vinteren.

Et marked i vækst

Markedet for foder og andre produkter til dyr vokser meget hurtigt i disse år. Som så meget andet er det en trend, der er kommet til os fra USA, hvor kæledyrene længe har været et medlem af familien på linje med børnene, og der bliver brugt rigtig mange penge på mad, udstyr og gode senge til dyrene. Går du i et almindeligt supermarked herhjemme i dag, vil du også se, at hylden med dyreprodukter vokser og vokser – vi vil gerne betale penge for at give vores kæledyr de bedste betingelser. Vil vil gerne være en sand dyreven, og vi viser vores kærlighed med gedigent udstyr til dem.

Skal vi være ærlige, er Fido imidlertid ligeglad med, om han skal sove i en lækker kurv til 1.000 kr. eller mere, eller på en gammel madras fra børnesengen. Det, han er allergladest for, er, at du giver dig til at aktivere ham, gå ture og være sammen med ham.

Brug tid sammen med din firbenede ven

Du bliver en sand dyreven, den dag du giver din tid til dit dyr. Ingen hunde synes, det er sjovt at være alene hjemme dag efter dag, mens du er på arbejde og om aftenen måske også i byen eller til sport og fitness. Så brug tid med dit dyr – det værdsætter de, og så er du en sand dyreven.