Kaninejer: Derfor er det vigtigt med et stort kaninbur

6. december 2020

Er du lige blevet den heldige ejer af en sød, lille kanin? Når man skal have en kanin, er der en del praktiske ting, man skal have styr på, før det nye kæledyr kan flytte ind; og her er det selvfølgelige meget vigtigt at få fat i et godt og rummeligt kaninbur.

De fleste vælge at købe et kaninbur til udendørs brug, da kaninen på den måde har mest plads at bevæge sig på. Her kan man med fordel købe et stort et af slagsen, og måske endda anlægge et indhegnet udendørs område rundt om buret, så kaninen har endnu flere områder at udforske. Se med her hvis du vil vide mere om, hvorfor det er vigtigt at finde det perfekte kaninbur, og hvorfor rummelighed betyder meget i den forbindelse.

De skal have plads!

Når man skal vælge et stort og rummeligt bur til sine kælekaniner, så er der nogle forskellige ting, man skal tage højde for; heriblandt hvor mange kaniner der skal bo i buret, og hvordan deres temperament er.

Hvis man har to kaniner i det samme bur, kan man også komme ud for, at de ikke trives med hinanden i buret. Kaniner er nemlig kolonidyr, og derfor kan man ikke altid regne med, at de kan leve godt sammen med andre kaniner. Så hvis man kommer ud for en sådan situation, skal man nok overveje at have to forskellige kaninbure, eller måske endda et stort udendørs område, som de kan bevæge sig på, så begge kaniner trives og har det godt.

Lav et udendørs område

Hvis man har en meget stor have, kan man eventuelt også vælge at udnytte al denne plads til kaninens fordel. For selvom at store kaninbure kan synes som nok plads, er det alligevel rart at kunne give kaninen/kaninerne mulighed for så meget plads som muligt.

Med et stort udendørs område, som dine kaniner kan bevæge sig på, gør du også chancen for kælekaniner større. For når de har et større område at bevæge sig på, vil det også gøre det mere attraktivt for dig – og dine børn, hvis det er tilfældet – at lege med kaninerne og på den måde gøre dem mere vant til mennesker. Det gør også noget for den måde, de trives på.

Endnu mere om kaniner

Selvom du nu burde have nogenlunde styr på, hvordan du skal sætte dit kaninbur op og give kaninen så meget plads som muligt, så er der sikkert så mange ting, som du stadig ikke ved om kaniner.

For nok virker kaniner som nemme dyr, men der er stadig mange ting, man skal tænke over og tage hensyn til – ligesom med alle mulige andre kæledyr. Kaninen skal have noget tilbehør, så der er mulighed for leg og nysgerrighed, og så skal man selvfølgelig også sørge for foder til de kære små. På https://jha-kaniner.dk/ kan du se meget mere om, hvor du køber dine kælekaniner, og hvordan man tager sig af dem.