Hvilken dyreforsikring er bedst?

3. december 2020

Når man har kæledyr som hund, kat, hest eller andre smådyr, så kan det være en god idé at anskaffe sig en dyreforsikring og i nogle tilfælde skal du faktisk have en forsikring til dit kæledyr. Der er rigtig mange forsikringsselskaber der tilbyder forsikring til dyr og det kan være svært at finde ud af hvilke der er bedst at vælge.

Når du skal vælge en forsikring til din hund, kat eller hest, så kan det anbefales, at du går en af to veje med hensyn til valg af forsikringsselskab:

  1. Få tilføjet en dyreforsikring hos dit nuværende forsikringsselskab til en god pris
  2. Opret en dyreforsikring hos et specialiseret dyreforsikringsselskab

Vælger du en af de to veje kommer du nemt i gang med en forsikring til dit kæledyr, og med løsning 1 får du højst sandsynlig en god pris, og med løsning 2 får du en forsikring der dækker rigtig godt.

Den bedste kæledyrsforsikring

Den bedste rene kæledyrsforsikring får du hos et forsikringsselskab der er specialiseret i dyreforsikringer, og i Danmark er der kun et par stykker af dem. De kendetegner sig ved at tilbyde omfattende forsikring til mange forskellige dyr inkl. smårdyr som fugle, marsvin, hamster og kaniner.

Nogle af de bedste kæledyrsforsikringer der er, som kun tilbyder forsikringer til kæledyr og derfor også har styr på hvad det hele handler om, er:

  • Agria Dyreforsikring
  • Dyreforsikring Danmark
  • Dyrekassen (hund og kat)

Der er ligeledes nogle af de store forsikringsselskaber der tilbyder dyreforsikring til flere forskellige dyr, og er du kunde her kan det måske betale sig også at få dit dyr forsikret her. Du kan læse mere om dyreforsikringer her og også mere specifikt om f.eks. katteforsikring eller hundeforsikring.

Hvorfor skal jeg have en dyreforsikring?

Måske sidder du nu og stiller dig selv spørgsmålet hvorfor du skal have en dyreforsikring og det kan der være flere gode grunde til. Først skal du dog kende til de typer dyreforsikringer der er, for at forstå hvorfor du muligvis skal have en forsikring af dit dyr. Der er overordnet set tre typer forsikring til dyr:

  • Ansvarsforsikring – Lovpligtig forsikring til hunde
  • Syge- og ulykkesforsikring – Dækker dyrlægebesøg, tandbehandling, sygdom, medicin, aflivning osv
  • Livsforsikring – Dækker udgifter til en ny killing eller hvalp, hvis dit kæledyr dør eller skal aflives grundet sygdom

Der er altså gode grunde til at have en dyreforsikring, for dyr er ikke ligesom mennesker omfattet af det offentlige sundhedsvæsen, hvorfor det kan blive meget dyrt at tage en tur til dyrlægen uden en sygeforsikring.

Den lovpligtige dyreforsikring

Så er den lovpligtige ansvarsforsikring du skal have som hundeejer, og det gælder altså kun som hundeejer. Den dækker evt. skader din hund påfører andre personer og igen hvis du ikke har denne ansvarsforsikring til hunde (hvilket er ulovligt), så bliver et meget dyrt for dig i erstatning.

Der findes ikke nogen ansvarsforsikring til katte eller andre dyr, så hvis de påfører skader på andre personer kan du ikke sikre dig mod det på den måde. Hos nogle forsikringsselskaber er det dog muligt at din indboforsikring eller personlige ansvarsforsikring kan dække. Det må du forhøre dig om hos dit forsikringsselskab.

Artiklen afrundes med at huske dig på, at du som hundeejer er forpligtet til at have en ansvarsforsikring til din hund, men alle andre dyreforsikringer er frivillige.