En gammel tradition 

Kåringen af Årets Dyreven er en gammel tradition som startede tilbage i 1960, hvor gårdejerske Edel Kristensen fra Holbæk blev hædret som den første dyreven i rækken.

I dag, mere end et halvt århundrede senere, er listen af inspirerende dyrevenner lang og imponerende. Politikere, meningsdannere, landmænd, dyrlæger og private ildsjæle peger tilbage på årtiers kamp for dyrvelfærd og minder os om vigtigheden af den ekstraordinære indsats.

Selvom vi er kommet langt siden 1960, er kampen for bedre dyrevelfærd langt fra vundet. Misrøgt, nød og utilstrækkelig lovgivning er stadig hverdag for millioner af danske dyr og netop derfor er kåring af Årets Dyreven vigtig. Store dyrevenners indsats inspirerer og motiverer. 


Årets Dyreven er en éner
For at vinde titlen som Årets Dyreven, skal kandidaten leve op til følgende:
 

 • Skal have gjort en stor indsats for dyr.
 • Skal have hjulpet dyr i Danmark.
 • Skal være bosiddende i Danmark.
 • Må ikke have grebet til ulovligheder for at hjælpe dyr.
 • Må ikke arbejde for Dyrenes Beskyttelse.
 • Arbejder efter principper, som er i overensstemmelse med Dyrenes Beskyttelses etik og politik.


Årets Dyreven kåres blandt tre kategorivindere. 

I 2016 er kategorierne: 

Årets Helt: Her nomineres de kandidater, der leverer en lang og utrættelig indsats for dyrene, og de kandidater, der har udført en spektakulær handling for at redde et eller flere dyr.


Årets Brobygger:I  denne kategori nomineres kandidater, der bidrager til at synliggøre den store værdi, dyr tilfører samfundet og på dyrs værdi generelt. Prisen går til en kandidat, der har fremmet forståelsen for eller udbredelsen af den positive effekt, dyr kan have for mennesker.


Årets Frontløber: I denne kategori nomineres kandidater, der går foran og yder en ekstraordinær indsats i kampen for bedre dyrevelfærd fra bonde til bøf.